ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Östgötatraderns favoritbolag

Kategori: Allmänt

Detta kommer bli det nya Tanganyika Oil bolaget, fast bättre. En ny reservutvärderingsstudie av resurserna på bolagets tre kärninnehav kom idag och bolaget rusade idag. Enligt studien finns nu oljeresurser på över 2 miljarder fat olja i marken. Inte nog med det. Man har även höjt produktionsprognosen för 2011 och spår nu en produktion på 11.000-13.000 fat per dag vid slutet av 2011.

Detta är ett bolag ni skall gräva ner djupt i portföljen, sen om 3-4 år kommer ni få ett hem brev om att ett Kinesiskt bolag vill köpa upp bolaget och då pratar vi tresiffriga budnivåer. För oss gamla Tyksare "Tanganyika ägare" vi vet vad detta managment kan leverera. Till skillnad från Syrien är Kanada ett av världens mest stabila länder att göra affärer i och är onekligen ett intressant uppköpsobjekt. Sedan kommer bolaget och dess managment att unvika många av de komplikationer med att utvinna oljesant i Syrine. Albrta är ett av världens rikaste oljeprovincer med oerhörda mängda reserver. Ny teknik spelar till Black Pearls fördel. Dessutom har redan vissa rykten florerat om dolda intrecenter i bolaget.

 

Upprepar tidigare åsikt: ”Det är sällan man kan bli imponerad av små oljebolag, men detta är något speciellt.” Detta bolag har helt enkelt en fantastigk potential och de kommer att leverera.

/ÖT

 

Läs om Tanganyika sucess storyn nedan, tyvärr endast den engelska versionen tillgänglig nu.

 


Kommentarer

  • BBT säger:

    bara sitta lugn och fin. Ett bolag med fantastisk potential/BBT

    2010-11-11 | 11:06:37
  • cornucopia säger:

    imponerande sammanfattning av resan med tyken



    snyggt jobbat... väcker många minnen och pearl kan ju göra samma resa

    2010-11-12 | 01:30:58
  • Daniella säger:

    Jag tycker att du har en asgrym blogg! Har du lust så slå även ett öga på min :D.

    2011-05-07 | 16:19:40
    Bloggadress: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här: