ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Black Pearl Resources ett blivande Tanganyika oil?

Kategori: Allmänt

Ett välskött bolag med stor kapacitet och ett track record som imponerar. Så kan man sammanfatta det Kanadensiska bolaget Black Pearl Resources. Det är sällan man kan bli imponerad av små oljebolag, men detta är något speciellt. Uppköp av detta bolag om ett par år är högst sannolikt. Bara sitta och vänta in en Tanganyikaeffekt helt enkelt.

/ÖT

Svart oktober?

Kategori: Allmänt

Den svenska börsen har i år stigit med 14% och jobbar sig fortfarande stadigt uppåt. Men är detta hållbart? Vad kan sätta stopp för uppgången?

Man brukar säga att marknaden glömmer snabbt. Det verkar stämma. Många Europeiska banker har fortfarande dolda problem. Det finns säkert många "HQ Bank" där ute. Det värsta är dock att HQ Bank var en droppe i havet. Vad händer om det smäller till i en stor Europeisk bank? Har vi redan glömt bort utmaningarna i Grekland?

Uppgången? Räkna med att börsen fortsätter glatt uppåt fram till och med att en Grekisk, Irländsk eller kanske Spansk bank får problem igen och frågan är inte om utan när, och då kommer de röda siffrorna tillbaka på skärmarna.

När kommer detta ske? Omöjligt att säga, men det kan vara klokt att vikta ner exponeringen även om det kan vara surt att missa en ytterligare uppgång. Ska jag gissa skulle jag tro att oktober blir lite skakig, men det gäller att vi får en nyhet kring oroligeter i någon av de Europeiska bankerna så är vi nere med 8% på en vecka.

/ÖT

Årets Julklapp: Bringwell!

Kategori: Allmänt

 

Bringwell

Bringwell: KÖP

Ett bolag som jag har haft ögonen på sedan april är Bringwell. Ett bolag inom hälsokost. De har genomfört stora kostnadsbesparingar och framför oss ser vi god lönsamhet samt tillväxt i bolaget. Både kassaflöde och vinsten ser ut att starkas markant framöver. Validus är storägare i Bringell och äger idag 52.75% av bolaget.

Bringwells börsvärde är idag 493 miljoner kr. Vad som gör det hela intressant är att Validus nu säljer Norska Estetiqie till Åhlensgruppen och kommer på så sätt få loss minst 300 miljoner i den affären som är mer än tillräckligt för att köpa loss resterande 47,15% av bolaget + ge en bra premie till befintliga aktieägare.

Idag kan man köpa Bringwells aktie för 1,9 och låt os spekulera om en rimlig budnivå kring 2,40 -2,60kr. Framtiden får utvisa, men caset är har en risknivå som kan vara värd att ta enligt mig.

Östgötatraderns Julklappstips: Bringwell!

Orkar börsen mer?

Kategori: Allmänt

OMXS30 26 sept 2010

Kommer OMX att orka mer? I fredags visade stockholmsbörden sin styrka åter igen. Vi ligger nu på årshögsta med en toppnotering på 1095. 3 månaders lägsta är 980 och årslägsta är 867. Framför oss ligger nu oktober månad där den försiktige antingen viktar ner sin exponering mot börsen eller jobbar med bearinstrument.

Välkommen till Östgötatrader

Kategori: Allmänt



Östgötatradern (BS nick AriGold) är en ödmjuk handlare på börsen som ser ödmjukhet som en vinnande strategi för en långsiktig värdeökning. Överlag är regeln att ta analytikerna med en nypa salt, leta efter starka aktier samt aktier som för tillfället är ”kalla” men som antagligen kommer att vakna inom kort.

Har i dagsläget 3 portföljer, med 3 olika strategier.

1. En långsiktig utdelningsportfölj med investeringshorisont på 20 år. I den letar jag efter bolag med potential till hög direktavkastning. Utdelningarna återinvesteras i nya aktier i bolagen.

2. Portfölj 2 innehåller fonder samt globala aktier, bland annat har jag köpt några amerikanska banker, samt tyska fordonstillverkare. Utökat med exponering mot Ukraina och Grekland under 2009-2010.


3. Portfölj 3 är den mest aktiva portföljen där jag bevakar 10 utvalda bolag på börsen som jag handlar i dagligen altrenativt veckovis/månadsvis. Strategin är att vikta ner/alternativ vikta upp i de olika bolagen beroende på analys. Portföljen letar även efter eventuella uppköpskandidater. Därav kan investeringshorisonten variera mellan ett par timmar, 2-3 veckor upp till 1-2år. Här kommer ni kunna följa dessa 10 utvalda objekt i bloggen.

Välkomna till ÖstgötaTrader!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt