ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Åter till bloggen!

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sedan man tittade in på denna blogg. Tittar man tillbaka i spegeln så har det varit svårt att tjäna pengar om man varit inne tidigare nämnda bolag. Värst är förmodligen PA Recources som rasat katastrofalt. Inte speciellt konstigt med tanke på de problem bolaget brottas med och frågan är om bolaget finns kvar länge till?

Sedan över till Bringwell, David Rönnberg fick sparken från bolaget och satsningen på e-handel med kostexperten.se var ej lönsam och lades ner efter mindre än ett år. Inte konstigt när man profilerat sidan med extrem rea och retat upp sina befintliga återförsäljare som förmodligen protesterat, ja då får man kicken! Att bringwell ej lyckades med sin e-handel och att ta betalt för sina produkter säger en del om bolaget. För mycket fokus på EBITA och för lite bolagsbyggande!! Var är Stenbeck när man behöver honom?

Sedan Nokia, en aktie som ingen vill ta i men som ÖT inte kan sluta gilla.. Hur ska det gå?

Nu över till Lundins oljebolag, finns en massa intressanta bolag här. Allt från Africa oil, Black Pearl, Lundin till Shamaran. Vilken av dessa blir nästa Tanganyika? ÖT vill iaf vara med!

Så hur tjänar man pengar när dessa kryddor i portföljen ej levererar? Som tur är kan man luta tillbaka på portföljen som investerar i direktavkastning. Direktavkastnings måste vara det vackraste ordet! En stabil inkomst år efter år.

Återinvestera utdelningen i bolag som ger direktavkastning, eller ta en % av dessa till dina kryddbolag, eller lev livet för pengarna! Men sälj aldrig dina aktier som ger utdelning! De ger dig möjligheten att ta risker i nya bolag.

Cash varje år, avkastning på 5-10% varje år! Direktavkastning! Money! Låt pengarna jobba för dig!



Strategin är oförändrad, investeringsstrategin är uppdelat på följande sätt.

1. En långsiktig utdelningsportfölj med investeringshorisont på 20 år. I den letar jag efter bolag med potential till hög direktavkastning. Utdelningarna återinvesteras i nya aktier i bolagen & en del investeras i portfölj 3.

2. Portfölj 2 innehåller fonder samt globala aktier, bland annat har jag köpt några amerikanska banker, samt tyska fordonstillverkare. Lägger mer fokus på Europa nu under 2013.

3. Portfölj 3 är den mest aktiva portföljen där jag bevakar max 10 utvalda bolag på börsen som jag handlar i dagligen altrenativt veckovis/månadsvis. Strategin är att vikta ner/alternativ vikta upp i de olika bolagen beroende på analys. Portföljen letar även efter eventuella uppköpskandidater. Därav kan investeringshorisonten variera mellan ett par timmar, 2-3 veckor upp till 1-2 år. Här kommer ni kunna följa dessa 10 utvalda objekt i bloggen.

Kommentarer

  • Karl säger:

    Bra att du är tillbaka!

    2013-01-27 | 14:12:48

Kommentera inlägget här: