ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Sleepo Nyemission nästa?

Kategori: Allmänt

Sleepo är ett Ehandelbolag som säljer möbler och sängar på nätet och börsnoterades i början av året. Tillväxten i bolaget har varit nästan obefintlig det senaste kvartalet och man lyckas inte få en boost i omsättningen. Man har lite fastnat i träsket att inte vara ett FurnitureBox men inte heller ett Confident Living. Furniturebox satsar på egna tillverkade produkter i Kina med prispress, där det alltid är rea, billigt och kampanj. Confident Living har valt att gå mer high end.
 
 
Det oroväckande är att bolaget fortsatt blöder och kassan är så pass tunn att en nyemission är utesluten om man inte vänder till vinst inom kort. Börsvärdet är idag 17 MSEK och bolaget omsätter ca 10 MSEK per kvartal så runt 40 MSEK i omsättning. Vi har heller inga betydande insiderköp förutom ordförande som köpte en fjuttig post värd några tusenlappar som otroligt nog fick kursen att rusa rejält. 
 
 
 
Trots detta finns det möjligheter för bolaget, dock är risken att emissisionen vid ett börsvärde på 17 MSEK gör att utspädningen blir kännbar om man ska ta in lite större belopp.
 
Värderingen är dock intressant, men resultatet borde vara bättre i och med att organisationen trots allt är så pass tunn. Men de stora kostnaderna är förhoppningsvis tagna och antigen skruvar man om bolaget till att visa vinst eller så satsar man på tillväxt och bränner pengar. Nu bränner man pengar men man får ingen större tillväxt.
 
Rekomendationen är att avakta och se vart det tar vägen och kliva in efter en nyemission. Men att lägga bolaget under bevaking då det skulle kunna ta fart om de får ordning på maskineriet.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: