ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Case 2018: Imint

Kategori: Allmänt

 

Mjukvarubolaget Imint från Uppsala har tecknat många avtal under 2017. Dock har inte omsättningen från avtalen kommit in i den takt många hade önskat under 2017 då det är förskjutna efter royalty vilket gjort att kursten slaktats oförtjänt mycket under 2017. Imint får betalt sist under en försäljningscykel av mobiltelefoner och intäckterna kommer ske först under 2018. Stora frågetecknet är hur mycket Imint tjänar per telefon. Det kommer ta ca 6 månader in på 2018 för att få en klarare bild över hur det ser ut för Imint, denna osäkerheten gör att aktekursen befinner sig under press.

 

Börsvärdet på 200 MSEK är så pass lågt idag att detta är ett givet case att ta med i portföljen. 

Här tror jag på ett uppsving under Q3, Q4 2018 och ett börsvärde på 400 MSEK inom 12 månader om bolaget lyckas förvalta sin position.

En styrka är om insiders köper, det skulle ge en stryrka och en bra base. Jag sätter trots detta en base på 20kr, med en ritkurs på 40 kr inom 12 månader.

Riktkursför aktien 40 kr inom 12 månader.

Storng buy - 20kr

Neutral - 35 kr

Sell - 40 kr

Sleepo mer att hämta under 2018

Kategori: Allmänt

 

 

Sleepo har visat sig som en raket under Q4 2017, man har tagit in mer pengar (Morten Klein som betalade 4,7kr/aktie) och äntligen visar att den nya plattformen att den skruvats för att leverera försäljning och konvertering. Man har även vaknat upp med breddning av sortimentet och varumärken samt visat på att man kan förvalta trafik och bruttovinstmarginalen på ett bra sätt. 

 

 

Vi har här ett klassiskt case där man nu skruvar bolaget till att vinst genom att hålla i sina marginaler och under en stark tillväxt.

Även glädjande när insiders (logistikchefen) köper aktier på 6 kr. Nu handlas aktien på 8kr med ett börsvärde strax över 50 MSEK. Således sätts 6 kr som en base för buy. 

Jag ser Sleepo som ett bolag med goda möjligheter kunna närma sig en omsättning på 100 MSEK rullande 12 med ett EBIT på 2% inom de närmaste 12 månaderna. Dagens börsvärde på 50 MSEK ser därmed fortfarande attraktivt ut även efter den rejäla uppvärdering som redan skett. Lyckas Sleepo nu visa på positivt momentum bör varje försäljningskrona kunna värderas till multipel x 0,9-1 vilket då ger ett börsvärde på 90-100 MSEK inom de närmaste 12 månaderna, givet att man kan förvalta det positiva momentum nu bolaget befinner sig och inom kort nå ett positivt kassaflöde.

Riktkurs för aktien - 15 kr inom 12 månader.

Buy - 6kr

Neutral - 8 kr

Sell - 15 kr