ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Välkommen till Östgötatrader

Kategori: Allmänt



Östgötatradern (BS nick AriGold) är en ödmjuk handlare på börsen som ser ödmjukhet som en vinnande strategi för en långsiktig värdeökning. Överlag är regeln att ta analytikerna med en nypa salt, leta efter starka aktier samt aktier som för tillfället är ”kalla” men som antagligen kommer att vakna inom kort.

Har i dagsläget 3 portföljer, med 3 olika strategier.

1. En långsiktig utdelningsportfölj med investeringshorisont på 20 år. I den letar jag efter bolag med potential till hög direktavkastning. Utdelningarna återinvesteras i nya aktier i bolagen.

2. Portfölj 2 innehåller fonder samt globala aktier, bland annat har jag köpt några amerikanska banker, samt tyska fordonstillverkare. Utökat med exponering mot Ukraina och Grekland under 2009-2010.


3. Portfölj 3 är den mest aktiva portföljen där jag bevakar 10 utvalda bolag på börsen som jag handlar i dagligen altrenativt veckovis/månadsvis. Strategin är att vikta ner/alternativ vikta upp i de olika bolagen beroende på analys. Portföljen letar även efter eventuella uppköpskandidater. Därav kan investeringshorisonten variera mellan ett par timmar, 2-3 veckor upp till 1-2år. Här kommer ni kunna följa dessa 10 utvalda objekt i bloggen.

Välkomna till ÖstgötaTrader!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: