ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Sleepo mer att hämta under 2018

Kategori: Allmänt

 

 

Sleepo har visat sig som en raket under Q4 2017, man har tagit in mer pengar (Morten Klein som betalade 4,7kr/aktie) och äntligen visar att den nya plattformen att den skruvats för att leverera försäljning och konvertering. Man har även vaknat upp med breddning av sortimentet och varumärken samt visat på att man kan förvalta trafik och bruttovinstmarginalen på ett bra sätt. 

 

 

Vi har här ett klassiskt case där man nu skruvar bolaget till att vinst genom att hålla i sina marginaler och under en stark tillväxt.

Även glädjande när insiders (logistikchefen) köper aktier på 6 kr. Nu handlas aktien på 8kr med ett börsvärde strax över 50 MSEK. Således sätts 6 kr som en base för buy. 

Jag ser Sleepo som ett bolag med goda möjligheter kunna närma sig en omsättning på 100 MSEK rullande 12 med ett EBIT på 2% inom de närmaste 12 månaderna. Dagens börsvärde på 50 MSEK ser därmed fortfarande attraktivt ut även efter den rejäla uppvärdering som redan skett. Lyckas Sleepo nu visa på positivt momentum bör varje försäljningskrona kunna värderas till multipel x 0,9-1 vilket då ger ett börsvärde på 90-100 MSEK inom de närmaste 12 månaderna, givet att man kan förvalta det positiva momentum nu bolaget befinner sig och inom kort nå ett positivt kassaflöde.

Riktkurs för aktien - 15 kr inom 12 månader.

Buy - 6kr

Neutral - 8 kr

Sell - 15 kr

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: