ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Sportamore

Kategori: Allmänt



Ehandel över lag är otroligt intressant i mina ögon. Allt från CDON, Smartguy (listad i Danmark) eller som Sportamore uppstickaren inom sport som listades 2012. Sportamore har bränt mycket pengar sedan start (dock enligt plan) och har haft en imponerande tillväxt. Nu har man även tagit klivet in i Danmark, Norge och Finland.

Noteringskursen vid börsintroduktionen låg på 34 kr, samma dag var aktien nere i 29. Volymerna var låga och intresset minst sagt lågt när den åkte ner till 24kr dagarna efter. Aktien har nu återhämtat sid och ligger på 32 kr.

ÖT tycker Sportamore är intressant och sätter den under bevakning. Att aktien var nere på 24 är av minde betydelserna då volymerna var låga, och visar snarare på att förfarandet kring introduktionen inte var den bästa.

Nästa rapport är den 12 februari och den kraftiga tillväxten spås fortsätta och nu med 3 nya länder så kan Sportamore på sikt bli ett miljardbolag. Den kalla vintern har säkerligen fått fart på försäljningen av vinterkläder, skor samt utrustning, och det är intressant om omsättningen för 2012 kommer upp i 100 -120 miljoner.

Avgörande dock är att se att förlusten inte ökar. Värderingen på 221 miljoner i börsvärde är dock rätt ansträngd, men en bra vinter kan dock bli en trigger för att dra upp kursen mot 40 kr om rapporten den 12 februari är bra, blir det istället en besvikelse är vi säkert nere på 25 kr igen.

Det är bara att vänta och se, hur som är Sportamore en aktie som kan bli mycket bra på sikt.

Kommentarer

  • Johan T säger:

    Ska bli intressant att se hur försäljningen blev i decmeber

    2013-01-16 | 10:56:23
  • Anonym säger:

    Uppköp av cdon?

    2013-01-27 | 14:12:06
  • Johan säger:

    Känns som sportamore är den aktie som gäller om man vill exponera sig mot den kraftiga tillväxt som finns i ehandelsvärlden.

    2013-01-27 | 19:36:17

Kommentera inlägget här: