ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Svart oktober?

Kategori: Allmänt

Den svenska börsen har i år stigit med 14% och jobbar sig fortfarande stadigt uppåt. Men är detta hållbart? Vad kan sätta stopp för uppgången?

Man brukar säga att marknaden glömmer snabbt. Det verkar stämma. Många Europeiska banker har fortfarande dolda problem. Det finns säkert många "HQ Bank" där ute. Det värsta är dock att HQ Bank var en droppe i havet. Vad händer om det smäller till i en stor Europeisk bank? Har vi redan glömt bort utmaningarna i Grekland?

Uppgången? Räkna med att börsen fortsätter glatt uppåt fram till och med att en Grekisk, Irländsk eller kanske Spansk bank får problem igen och frågan är inte om utan när, och då kommer de röda siffrorna tillbaka på skärmarna.

När kommer detta ske? Omöjligt att säga, men det kan vara klokt att vikta ner exponeringen även om det kan vara surt att missa en ytterligare uppgång. Ska jag gissa skulle jag tro att oktober blir lite skakig, men det gäller att vi får en nyhet kring oroligeter i någon av de Europeiska bankerna så är vi nere med 8% på en vecka.

/ÖT

Kommentarer


Kommentera inlägget här: