ÖstgötaTrader

Enkel och konkret aktieanalys. Fokus på bolagscase, uppköp och uppvärderingscase.

Husqvarna välkomnas in i portföljen

Kategori: Allmänt

Husqvarna


De flesta kan nog vara överens om att Husqvarna som bolag inte har hängt med övriga verkstadssektorn. Detta är ju i och för sig motiverat i och med att bolaget fortsätter att möta svårigheter på den Amerikanska marknaden. Däremot har Europa och Asien visat sin styrka med överlag ökade både ökad försäljning samt stärka marknadsandelar.

 

Utvecklingsmässigt har Husqvarna haft en neutral utveckling under 2010, med all rätt. Bolaget har än inte visat upp några effekter av sina besparingsprogram. Resultatet av detta är fortfarande oklart och i kombination med volatila valutaförändringar och råvarukostnader.

 

Synen på bolaget efter rapporten bör ses som överlagt positivt, bolaget i sig har en fantastisk potential. Här krävs dock en lite längre investeringshorisont och bolaget kommer nog att pendla strax under 50 kr fram tills att vi vet mer om bolaget lyckas med sina åtgärder.

 

Den långsiktiga investeraren bör ändå se att Husqvarna jobbar långsiktigt och i rätt riktning och plocka in aktien som med stor sannolikhet vaknar till liv igen under 2011 med en exit 2012-2013.

 

Idag kostar aktien 46kr, vilket kan vara en attraktiv inkörsport.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: